Намерихте правилната цена за мечтания дом и изглежда, че е в страхотно състояние. Но винаги имайте предвид, че особено когато става въпрос за продажба от собственик често се акцентират най-добрите черти и минимизират потенциалните недостатъци. Преди да закупите дома, трябва да настоявате за независим инспектор и независима оценка.

Защо са важни домашните инспекции  и независима оценка?

Броят на домашните инспекции, извършвани всяка година, са повече от 90% от продажбите на дома, според Американското дружество на инспекторите по домовете (ASHI). Вече и в България можете да се възползвате от тази услуга доказала се, като незаменима практика при закупуване на недвижимо имущество . Инспекцията ще ви даде възможност да се уверите в изправността на Електрическата инсталация и ВиК. Също ще получите оценка при  изправността на уредите, топлозагуби , влажност, стени, тавани, подови настилки, покриви, отводняване , мазе, мухъл и т.н.

След което ще излезе с препоръка за ремонт и количествено стойностна сметка за да се ориентирате за стойността на строително монтажните работи. Изберете инспекция на бъдещия си дом, уверете се, че всичко е такова каквото изглежда . Ако инспекцията излезе чиста, не се колебайте със сключването на сделката . Ако обаче намерим дефекти, ще знаете колко ще ви струват ремонтите и можете да преговаряте в цената с продавача. По време на инспекцията можете да обсъждате всичко с вашия инспектор. Не само ще научите повече за процеса и как да търсите скрити дефекти, но той може да ви даде информация за малки недостатъци, които може да искате да знаете за в бъдеще.

Нашите инспектори са технически грамотни лица със строително образование и дълъг стаж в тази област, не им спестявайте въпросите си. Те са там за да бъдат от полза. Когато правиш най- важната покупка в живота си е важно да подсигуриш сигурна среда за семейството си . Потърсете мнението на професионалист, спестете хиляди и се радвайте на семейното огнище спокойни, че сте направили най добрата инвестиция.